EASYLIFE

Milliókba kerül a világ legkövérebb emberének gondozása

Nyolc ember kell a mozgatásához

 

 

A majdnem négymázsás férfi alig él, az elmúlt tíz évben nem is nagyon tudta elhagyni az ágyát.

A brit egészségügynek több millióba kerül a 42 éves Keith Martin ellátása, aki a világ legkövérebb embere címet birtokolja. A férfi ápolásában 18 ember vesz részt, nélkülük belehalna állapotába a folyamatosan ágyban fekvő, 380 kilós férfi, mert képtelen ellátni magát.

Nyolc ember kell a mozgatásához
Nyolc ember kell csupán a mozgatásához

Nyolc markos ápolóra van szüksége ahhoz, hogy óriási testét meg tudják mozdítani, ha mondjuk az otthonához közeli kórházba kell mennie vizsgálatokra. Naponta kétszer váltják egymást a négy fős csoportok, heti háromszor pedig négy ápolónő végzi el a mosdatást és a szükséges rutinvizsgálatokat. Szervezete bármelyik pillanatban felmondhatja a szolgálatot. 

A csak reggelire nyolc hot dogot elpusztító Martinnak orvosai szerint legalább a testsúlya felétől meg kellene szabadulnia, mielőtt egyáltalán szóba jöhetne a gyomorgyűrű felhelyezése. Ő azonban úgy tűnik, egyelőre nem tervezi, hogy változtasson az életmódján. „Az anyám meghalt, amikor 16 éves voltam, aztán pedig nem érdekelt, mi történik velem. Bármit megettem. Magamat okolom a történtekért. Az én hibám, és utálom, amit magammal tettem.”

A korábbi csúcstartó, Manuel Uribe
A korábbi csúcstartó, Manuel Uribe

Az extrém kövér férfi egyébként egy korábban 570 kilós mexikóitól nyerte el nemrég a legkövérebb ember címet. Az egykori rekorder, Manuel Uribe mára 200 kiló körülire fogyott vissza. De nemcsak a mexikói csúcstartó, hanem Martin egy honfitársa is sikerrel szállt harcba a kilókkal: az 51 éves Paul Mason 450 kilóról körülbelül 300 kilóra fogyott le, miután az orvosai ráijesztettek, hogy életveszélyben van. A csúcson állítólag 20 ezer kalóriát fogyasztott naponta. 2002-ben pedig az ablakon keresztül emelték ki otthonából daruval, mert nem fért ki az ajtón.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!