EASYLIFE

30 kilósan halt meg az anorexiás fiatal

 

 

Olyan súlyos evészavarral küzdött a fiatal nő, amivel még az orvosok sem találkoztak.

A 31 éves Kate Chilver 16 év anorexia után halt bele betegségébe. Az orvosok nyilatkozata szerint a legsúlyosabb anorexiás eset volt az övé, amivel praxisuk alatt találkoztak. Súlyos szövődményeibe halt bele: mivel a hasüregében egyáltalán nem volt zsír, amely az erek kipárnázására szolgál, elégtelenné vált a gyomor és a belek vérellátása. Ráadásul a szíve is csak a fele volt egy normális, 30 év körüli nő szívének. Utolsó napjaiban állítólag rettenetes fájdalmakat kellett elviselnie.

Kate 12 éves volt, amikor először jelentkeztek nála anorexiára utaló tünetek, és 15 éves korától gyakorlatilag már csak speciális kórházakban töltötte idejét. Orvosai azt is elmondták, hogy egy alkalommal a testtömegindexe 9-re csökkent, ami extrém alacsony az egészséges 20–25 közötti értékekhez képest. Hozzátesszük, a betegeket 15-ös BMI alatt már anorexiásnak tekintik.

A fiatal nőt sokszor csövön keresztül táplálták, hogy erősítsék a szervezetét, de hiába. Az évek során kétszer fél évre felfüggesztették a kezelését, de mindkét alkalommal rendkívül gyorsan életveszélyes szintre csökkent a súlya, és vissza kellett rendelni. Az orvosai szerint ráadásul túl sokat is mozgott és pszichoterápiás kezelése is hasztalannak bizonyult. Az sem javított az állapotán, hogy az édesanyja mellette állt, és igyekezett normális életet biztosítani a számára.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!