EASYLIFE

3 csendes energiarabló – lehet, hogy miattuk vagy fáradt?

 

 

Állandóan fáradtnak érzed magad és már reggel azt várod, mikor lesz már este, hogy mehess aludni? Nézz utána, nem rabolja-e valami az energiádat úgy, hogy szinte észre sem veszed!

1. Felületes légzés: ha pihegve lélegzel, egyszerűen nem jut a szervezetedbe elég oxigén. Ha pedig a véredben alacsony az oxigén koncentrációja, hamar elfáradsz, ráadásul a vérnyomásod és a pulzusod is megemelkedik.

Mi a megoldás? Legalább naponta néhányszor vegyél mély lélegzetet, egészen a rekeszizmodból. Mielőtt például bemennél egy unalmas értekezletre, tedd a kezed a köldököd fölé, és lélegezz néhányszor a hasadba.

2. Rossz tartás: a görnyedt tartástól nem csak fáradtnak létszol, az is leszel. Ha ugyanis rossz a testtartásod, az izmaidnak, ízületeidnek, és általában véve az egész testednek sokkal többet kell dolgoznia.

Mi a megoldás? Ellenőrizd a tartásod: akár mozogsz, akár ülsz, akár állsz, a fejednek egyenesen a tested fölött kell lennie, nem előrébb. A füled pontosan a vállad fölött helyezkedjen el.

3. Túl sok zaj: a zaj stresszforrás, amely megmérgezi az életünket. Megemelkedik tőle a pulzusszám, a vérnyomás, az adrenalinszint. Ez a folyamatos feszült állapot pedig nagyon fárasztó.

Mi a megoldás? Kérd meg a hangosan telefonáló kollégát, vagy a zenét bömböltető gyereket, hogy halkabban élje az életét. Ha az éjszakai pihenésben zavar a zaj, vegyél füldugót, és igyekezz minden zajforrást megszüntetni a hálószobában (ilyenkor még a ventilátor surrogása is zavaró lehet). Ellenőrizd az ablakok szigetelését, hogy kiszűrd az utcai zajt, és tegyél fel vastag sötétítőfüggönyöket.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!