EASYLIFE

Tinilány találta fel az öregedés elleni csodaszert

 

 

A 16 éves kutatólány találmányát krémekben és vitamintablettákban is használhatják. Úgy tűnik, tényleg feltalálta az öregedés elleni csodaszert.

Öregedés elleni csodaszert talált egy kanadai tinilány, Janelle Tam, és ezzel egy gimiseknek és egyetemistáknak szóló országos tudományos verseny első helyezettje lett. Az első díjat az ország vezető tudományos intézeteinek kutatói szavazták meg neki, és mellé több mint egymillió forintnyi pénzjutalmat is kapott.

A lány ráadásul egy teljesen hétköznapi anyaggal kezdett kísérletezni, a fákban található cellulózból kinyert nanocellulózt párosította egy molekulával, és bebizonyította, hogy ez hatékony antioxidánsként működik. Az összeházasított anyagok úgy működnek, mint egy kis porszívó, magukba szippantják az öregedést okozó anyagokat, és ezzel semlegesítik őket. „Kutatás közben olyan dolgokat fedezhet fel az ember, amire előtte még senki nem jött rá, és ez nagyon izgalmas” – nyilatkozta a boldog nyertes.

„Szerintem a jövőben tablettákhoz, krémekhez vagy tapaszokhoz lehetne hozzáadni” – mondta a lány a találmányáról, ami szerinte jobb, mint a C-vitamin vagy az E-vitamin, mivel stabilabb, ezért hosszabb ideig hat. A nanocellulózt már eddig is használták vitamintablettákban, de csak töltőanyagként.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!