EASYLIFE

3 dolog, amit ne tegyél reggel 10 előtt

 

 

Hogyan vágsz neki a napodnak? Most megmutatjuk, milyen hibákat követsz el reggel, amikkel az egészségedet károsíthatod.

Megvannak a magunk rituáléi, már oda sem figyelünk reggel, mit teszünk. Aztán egész nap fáradtak vagyunk, vagy épp fáj a hátunk, és nem tudjuk miért, hiszen elvileg még ki is aludtuk magunkat. Íme 3 egyszerű dolog, amit jobb elkerülni, és máris sokkal jobb lesz a közérzeted.

1. Ne ugorj ki az ágyból hirtelen!

Keléskor a hát izmai még elég merevek, ha hirtelen rántunk rajtuk egyet, akkor kockáztatjuk a hátfájás bármely fajtáját. A másik ok, amiért inkább ne ugráljunk rögtön, és lassan keljünk ki az ágyból: a fekvésből hirtelen állásba pattanás miatt kiszaladhat a vér a fejünkből, és megszédülhetünk. 

Mit tegyél?

Mielőtt az ágyból egy ugrással a zuhany alatt teremnél, húzd a térded a mellkasodhoz felváltva. Ennyi elég ahhoz, hogy bemelegítsd az izmaidat, beindítsd a vérkeringést, és sokkal stabilabb lábakon állj.

2. Ne besötétített szobában készülődj!

Ahhoz, hogy pozitív hangulatban tudjunk készülődni, és a belső óránk is felébredjen, kell a fény. Sőt, egyes kutatások szerint még a fogyást is segíti, ha már kora reggel beengedjük a fényt az életünkbe. 

Mit tegyél?

Minél több fény, annál jobb, így miután az első pontban leírt izomlazítást elvégezted, nyomás az ablakhoz! És lőn világosság.

3. Pihenj már munka előtt!

A kutatások szerint az emberek nagy százaléka délután háromig nem tesz semmi pihentetőt, nem szán magára időt. Ezzel pedig kedveszegetté, kevésbé hatékonnyá válunk már a nap elején.

Mit tegyél?

Munkába menet igyál meg egy jó tejeskávét, vagy hívd fel a legjobb barátnődet, indulj picivel korábban, és sétálj egyet. Bármi, amitől kicsit megpihensz még mielőtt elfáradnál, jó hatással lesz a kedvedre és a munkádra is.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!