EASYLIFE

Rövid pénisz a hosszú élet titka

 

 

Egy tanulmány szerint aki hosszabb életet szeretne, annak meg kell szabadulnia a péniszétől.

A dél-koreai kutatók egyenesen azt állítják, hogy a kasztrálás – a herék, vagy olykor a nemi szerv eltávolítása – akár húsz évvel is meghosszabbíthatja az alany élettartamát. A felmérést készítők fél évezred – 1392 és 1910 közötti – feljegyzéseit tanulmányozták: adatokat gyűjtöttek császári udvarban élőkről, nemesekről és eunuchokról (vagyis olyan szolgákról, akiket odaadásuk és biztonságos szolgálatuk érdekében kasztráltak). Nyolcvanegy eunuch adatait tanulmányozták, és arra jutottak, hogy a kevésbé férfias férfiak 14–19 évvel éltek tovább, mint ép, a beavatkozáson át nem esett társaik.   

Az eunuchok közül három megérte a 100. életévét, ami 130-szorosa a fejlett országokban jelenleg élő évszázados korúak arányának.

A koreai kutatók szerint az eunuchok hosszabb élete nem magyarázható csupán a császári palota nyújtotta jóléttel, mivel sokan ugyanannyi időt töltöttek annak falain kívül, mint belül. Ráadásul az uralkodók és férfi családtagjaik abnormálisan rövid életűek voltak, általában negyvenes éveik közepén haltak meg. Az Inha és a Koreai Egyetem tudósai szerint kutatási eredményeik azt sugallják: a férfi nemi hormonok rövidítik meg az életet. A herék hiánya ugyanis sok változást okoz, többek között csökken vagy eltűnik a nemi vágy, de az agresszív késztetések is szinte kivesznek az illetőből – talán ezek a tényezők a garanciái egy hosszú életnek?

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!