EASYLIFE

Ezért ne viselj melltartót!

 

 

Eddig abban a hitben voltunk, hogy a rendszeres melltartóviselés megelőzi a mellek megereszkedését, ám egy tanulmány szerint ennek épp az ellenkezője igaz.

A francia tanulmány szerint azoknak a nőknek, akik nem viselnek melltartót, évente akár 7 millimétert is emelkedhetnek a mellbimbóik.

„A melleknek sem orvosilag, sem fiziológiailag, sem anatómiailag nem előnyös, ha megóvjuk őket a gravitációtól. Épp ellenkezőleg: a melltartó viselésétől ereszkednek meg” – jelentette ki a kutatás vezetője, Jean-Denis Rouillon sportorvos.

Rouillion és csapata 1997 óta rögzítette és vizsgálta 330, 18 és 35 év közötti önkéntes nő melleiben bekövetkező változásokat, az eredmények alapján pedig arra a következtetésre jutottak, hogy a melltartó viselése gátolja a természetes mellszövet növekedését, ennek következtében pedig a mellek előbb ereszkednek meg.

Mivel azonban a tanulmány a fiatalabb nők melleinek állapotát állította középpontba, így nem bizonyított, hogy a melltartó viselésének elhagyása az előrehaladottabb életkorban lévő nők számára is előnyös.

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!