EASYLIFE

3 meglepő dolog, ami lassítja az anyagcserét

3 szokás, amiről nem hitted volna, hogy lassítja az anyagcserét

 

 

Azt hiszed, hogy teljesen egészségesen étkezel, mozogsz, az anyagcseréd mégsincs rendben? Lehet, hogy a következő három hiba egyikét te is elköveted és ezzel lassítod az anyagcserédet.

Az egészségesnek hitt szokások is okozhatják az anyagcsere lelassulását, érdemes ezen a három dolgon változtatni, hogy helyre álljon a világ rendje odabenn.

 

1. Nem megfelelő hőmérsékletű vizet iszol

Megiszod a magad 2 liter vizét, mégsem érsz el vele hatást. Lehet, hogy azért van ez, mert szobahőmérsékletű vizet iszol. Ha hideg vízre cseréled, plusz munkát adsz a szervezetnek, akár napi 50 kalóriával is többet elégethetsz vele. 

2. Túl sokat edzel

Az edzés jó dolog, de ezt is túlzásba lehet vinni. Felborulhat tőke az ösztrogén, tesztoszteron és kortizol hormonok szintje, ami lassíthatja a pajzsmirigy működést, ami hatással van az anyagcserére.

3. Nem eszel eleget

Az alapfunkciók működéséhez a nőknek kb. 1220 kalória/nap energiára vagy szükségük, ha ennél kevesebbet kap a szervezet, akkor nem fogyni fog, hanem csak lelassul az anyagcsere. Az a megoldás, hogy épp annyit egyél, amivel elvered az éhséget, így elkerülheted a túlevést.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!