EASYLIFE

A legmocskosabb cuccok, amiket naponta megfogsz

A világ 9 legmocskosabb holmija – amit minden nap a kezedbe veszel!

 

 

A kézmosás elengedhetetlen az egészséges élethez, megmosod lelkiismeretesen a mosdó után, evés előtt vagy ha piszkos. Csakhogy vannak olyan rejtetten koszos holmik, amiket nem látsz veszélyesnek, pedig a világ legmocskosabb dolgai közé tartoznak.

1. Bevásárlókosár

Mert ugye ez az, amit mindenki megfog, amint belép a boltba, ki tudja milyen bacis kézzel. Azon a fogantyún csak úgy hemzseg a sok bacilus, amit nyilván nem mosnak le a bolt dolgozói hónapokig. 

2. Sebességváltó

A kocsira mindig ráférne egy tisztítás, főleg ha gyerekek is utaznak benne, de az a helyzet, hogy a legveszélyesebb hely az, amit a legtöbbet fogsz meg, mégsem mosod le rendszeresen: a sebességváltó.  

3. Szappanadagoló

Piszkos a kezed, irány a kézmosás. Mindent letakarítasz a csap körül, csak a szappanadagolót hagyod ki, amit pedig rendszeresen koszos kézzel nyomkodsz. A tartóban lévő szappan nem mászik fel a tetejére, hogy öntisztuló legyen.

4. Mozgólépcső

Ahogy rálépsz, már kapaszkodsz is, pont oda nyúlsz, ahova előtted milliónyi más ember. A plázákban például koszosságban a mozgólépcső kapaszkodója megelőzi az éttermi asztalt és a WC-ülőkét is. 

 

5. Fürdőkád

A fürdőkád a gomba, herpesz, szemölcs melegágya, sőt akár tüdőgyulladást vagy húgyúti fertőzést is kaphatsz tőle. A kád tele van mikroszkopikus mélyedésekkel, amik remek táptalajt adnak a baktériumoknak.

6. Pénz

Szomorú tény, de a bankjegyek 94 százalékán olyan komoly betegségeket okozó baktériumok élnek, mint a szalmonella vagy a Staphylococcus. Ugyanígy a bankkártyákról is az a rossz hírünk van, hogy 8 százalékukon székletmaradványokat lehet kimutatni.  

7. Billentyűzet

Csak annyit mondunk, hogy egy átlagos WC-ülőkén négyzetcentiméterenként 49 baktérium található, egy átlagos billentyűzeten meg 4000.  

9. Mobiltelefon

A telefon aztán mindennek a csúcsa, hiszen a legtöbb ember még a vécére is azzal jár. Minden létező baktériumot ezért szépen összegyűjtünk rajta. Egy okostelefon képernyőjén nagyjából 25ezer baktérium található. Itt az ideje, hogy fertőtlenítő kendővel legalább naponta egyszer áttöröld.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!